Задля удосконалення роботи служби зайнятості впроваджено нові он-лайн сервіси, що будуть розвиватися і надалі.
У 2018 році запрацював інформаційний інтернет-ресурс Державної служби зайнятості «Єдине соціальне середовище, інформує відділ  ОЦЗ. На ньому можна отримати інформацію про стан ринку праці, надання послуг роботодавцям та пошукачам роботи, кваліфіковані консультації фахівців щодо законодавства про зайнятість як в цілому по Україні так і у відповідному регіоні.

Уже майже рік працює «Електронний кабінет роботодавця», у якому клієнт має можливість переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, стан укомплектування заявлених вакансій, кількість направлених претендентів на роботу, може здійснити підбір працівників шляхом перегляду резюме. Також роботодавець може в он-лайн режимі подавати звіти про потребу в працівниках. На цей час створено близько 2,5 тис. електронних кабінетів роботодавця.

Для того, щоб спростити пошук роботи запроваджено «Електронний кабінет пошукача роботи», користувач якого має змогу створити власне резюме, здійснити підбір роботи, ознайомитися з інформацією про тимчасову зайнятість та можливостями професійного навчання. Крім того, зареєстрований власник кабінету може переглянути дані про заплановані та фактичні відвідування служби зайнятості, дізнатися про заходи, що будуть проводитися, отримати інформацію щодо нарахувань та виплат допомоги по безробіттю. На сьогодні цією послугою скористалося близько 2 тис. осіб.

Також впроваджено сервіс «Електронна черга» для пошукачів роботи, за допомогою якого кожен бажаючий може самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якої філії та  центру зайнятості України. На цей час можливостями електронної черги скористалося понад 4 тис. громадян.

З 2017 року в діяльності служби зайнятості впроваджені нові підходи, зокрема використання відеорезюме, відеопрезентацій роботодавців та їх вакансій. На сьогодні на офіційному Ютуб-каналі Черкаського обласного центру зайнятості сформовано базу даних вакансій та резюме, використовуючи яку, роботодавці можуть підібрати потрібний персонал, а пошукачі роботи – ефективно презентувати себе роботодавцю та знайти постійне місце працевлаштування.

На цей час роботодавці регіону надали відеовакансії за різними професіями та спеціальностями. Наприклад, маємо відео таких вакансій як: швачка, складальник взуття, менеджер, модельєр, перукар, психолог, полірувальник, касир, овочівник, кролівник, зоотехнік, мікробіолог, продавець, монтер, бармен, вишивальник, водій, рятувальник тощо.

Використовуючи цей сервіс можна ознайомитися з діяльністю та умовам роботи підприємств регіону. На цей час розміщено відеопрезентації таких роботодавців, як ПРаТ «Миронівська птахофабрика», НСП «Епіцентр К», Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба, ТОВ «Венбест», КП «Черкасиводоканал», обласна бібліотека ім. В. Симоненка, ТОВ «Манеж-Декор», залізнична станція Черкаси ПАТ «Українська залізниця», ПАТ «Укрпошта», ТОВ «Нібулон». Презентують свою роботу також представники малого та середнього бізнесу та іноземні інвестори. Одним із таких є японське підприємство «Фуджікура», керівництво якого для вирішення кадрових питань звертається до жителів інших регіонів.

Використовуючи нові технічні розробки служби зайнятості є можливість здійснювати проведення он-лайн співбесід як з роботодавцями так і з пошукачами роботи. Ця послуга швидка, зручна та корисна, як для безробітного так і для роботодавця, оскільки за сприяння фахівців служби зайнятості роботодавець може напряму поспілкуватися з потенційним працівником, який у свою чергу має змогу в ході переговорів з’ясувати всі питання щодо майбутнього працевлаштування. Тобто потенційному претенденту на роботу непотрібно їхати безпосередньо на підприємство, а достатньо пройти співбесіду в режимі он-лайн. Це економія і часу, і коштів. Таких заходів проведено більше 2,3 тис. за участю близько 1,3 тис. роботодавців.

Вже більше року по всій Україні діє «гаряча лінія» державної служби зайнятості. Всі питання, стосовно реєстрації в службі зайнятості, надання послуг роботодавцям та інші консультації, можна отримати за єдиним безкоштовним номером – 0 800 50 99 66. На регіональному рівнях функціонують відповідні «гарячі лінії», при зверненні на які, фахівці профільних відділів служби зайнятості надають консультації з питань, що цікавлять громадян.

Минулого року в роботу служби зайнятості запроваджено новий механізм в обслуговуванні клієнтів, які шукають роботу, а саме профілювання безробітних на засадах кейс-менеджменту.

До служби зайнятості звертаються різні категорії незайнятого населення – одні мають значний досвід роботи, інші лише закінчили навчальний заклад, у частини незважаючи на достатній досвід роботи професія чи спеціальність втратили актуальність. Тому, щоб досягнути головної мети – якнайшвидшого їх працевлаштування, потрібно забезпечити індивідуальний підхід до кожної людини з урахуванням досвіду роботи, потенціалу, а також рівня мотивації до працевлаштування. Тобто одним потрібно пройти професійне навчання, профдіагностику, а іншим достатньо запропонувати вакансії для подальшого працевлаштування.

Для окремих категорій безробітних (одинокі батьки, особи, які мають малолітніх дітей, особи з інвалідністю, військовослужбовці, які брали участь у подіях на Сході), які потребують нашої допомоги не лише в період працевлаштування, а й в подальшому, служба зайнятості здійснює соціальний супровід за їх згодою протягом 6-ти місяців.

Фахівець служби зайнятості, у разі потреби, надає консультації, психологічну підтримку, тримає на контролі процес адаптації людини на новому робочому місці.

Від Author 2

Коментарі закриті.