У селі Вотилівка, що на Лисянщині, зарезервовані землі для бійців АТО отримали родичі керівництва сільської ради. Про це жителі села дізнались лише через рік, коли уже готові документи прийшли на затвердження до районної ради, інформує Черкаська ОДА.

На звернення обурених жителів до місцевих чиновників, з вимогою пояснити, чому про землю вони дізнались вже тоді, коли її всю було роздано, вони отримали не конкретну відповідь.

Голова сільської ради стверджував, що всі, хто входив у список отримувачів, заслуговує на цю землю, і не має абсолютно ніякої різниці, чи це його родичі чи ні, – всі в рівних умовах. Проте пояснення щодо того, чому сесію по розподілу землі було проведено таємно від громади, керівництво села так і не дало. Зрозуміло, що і доступу до документації сільської ради пересічні жителі не мають.

У пошуках справедливості селяни звернулись до обласної влади – зустрілись з головою Черкаської ОДА Олександром Вельбівцем та заступником керівника Держгеокадастру в Черкаській області Дмитром Мироненком.

Очільника області дана ситуація обурила. На його думку, справді прості селяни були обмануті, і в них забрали те, що належить їм по праву.

«Так не повинно бути, щоб ті, в кого від роботи порепали руки, хто все життя пропрацював на цій землі, – був ошуканий, а наділи отримали «потрібні» люди. Не виключено, що  такі оборудки відбуваються в деяких районах області з «благословення» певних посадовців. Однак обласна державна адміністрація буде жорстко реагувати на подібні корупційні прояви», – звернувся до селян Вельбівець.

Він пояснив делегації лисян, що їм необхідно підготувати звернення до облдержадміністрації та до прокуратури, щоб правоохоронні органи мали змогу перевірити правомірність виділення землі. Такі звернення також можуть стати підставою для порушення кримінальних проваджень стосовно посадовців сільської ради, якщо їхні дії не відповідали закону.

Від Author 2

Коментарі закриті.