У комунальному підприємстві теплових мереж «Черкаситеплокомуненерго» придбали літальний апарат – гексакоптер (він має, на відміну від традиційного квадрокоптера, шість пропелерів). Таку ідею директор підприємства запозичив на одній з виставок. Про це повідомляє сайт “Прочерк“.

– Я побачив презентацію на комунальній виставці і вирішив запозичити. Одна з фірм обладнала дрон тепловізором і допомогла нам в «озброєнні» такою технікою. Коштує апарат близько 150 тисяч гривень. Це приблизно вартість витрат, пов’язаних з невчасною ліквідацією одного пориву. Тож, вважаю, тепер ми зможемо набагато швидше знаходити пориви труб, також наші фахівці таким чином обстежуватимуть будівлі котелень, колектори, теплові камери, – розповів директор КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

Такий апарат має звичайну камеру і тепловізор, робить 3D-карти, знімає вночі. Фахівець, що займається налагодженням апарата на підприємстві, розповів виданню, що такий гексакоптер не продається для всіх громадян підряд. Апарат вузькопрофільний і насамперед призначений для професійної роботи – подібний є у столичних рятівників та, можливо, ще в деяких структур в Україні.

Зараз дистриб’ютор американського апарата тримає зв’язок з черкаським підприємством і допомагає в налагодженні апарата для роботи. І хоч в документації описано, що апарат піднімається на 150 метрів, проте це не поріг. А від пульта до апарата може бути відстань до 2 кілометрів. Найцінніше, що апарат показує теплову мережу і її температуру. Тепер дрон інспектуватиме теплові мережі черкаського комунального підприємства з неба.

Від Author 2

Коментарі закриті.