Комбінат Держрезерву «Дніпро», що знаходиться в місті Сміла Черкаської області, за 2018 рік отримав надходжень на загальну суму майже 9,2 млн грн. Такий результат у 1,7 разів перевищив планові очікувані показники, визначені на початку минулого року. Про це повідомила генеральний директор ДО «Комбінат «Дніпро» Наталія Матусевич, інформує прес-служба Держрезерву.

 «Отриманий результат свідчить, що ми свого часу правильно обрали курс розвитку. Ми активно працюємо, покращуючи кожного разу власні показники, впевнено рухаємось до фінального етапу відмови комбінату від державного фінансування. Сподіваюсь, уже в поточному році «Дніпро» поповнить перелік організації Держрезерву, що відмовились від бюджетних коштів на свої господарські потреби, провівши процедуру реорганізації комбінату з організації у підприємство», – наголосила Наталія Матусевич.

Ще одним важливим показником ефективної роботи комбінату впродовж минулого року, за її словами, є обсяг вкладених коштів у модернізацію. Загальна сума інвестицій у модернізацію та оновлення основних фондів комбінату «Дніпро» у 2018 році скалала  2,1 млн грн.

«Безпрецедентний показник за всю історію діяльності комбінату, а також один з найбільших обсягів вкладених у модернізацію коштів серед організацій та підприємств системи держрезерву.  Це, дає нам змогу не лише покращувати умови зберігання, власне, державних резервів, а й забезпечує підвищення рівня  конкурентоздатності по наданню послуг зберігання на комерційній основі», – зауважила генеральний директор комбінату.

Серед найбільш вагомих інвестицій у модернізацію Наталія Матусевич назвала ремонт та переобладнання складів, столярного цеху, прилеглої території, поточний ремонт та обладнання побутового корпусу, інших приміщень.  Окрім того, суттєво вдосконалено та модернізовано систему охорони та відео нагляду. При цьому, генеральний директор звернула увагу, що абсолютно всі роботи щодо модернізації були проведені власним коштом комбінату.

Нагадаємо, нещодавно Голова Держрезерву Вадим Мосійчук повідомив про підсумки роботи всіх державних організацій системи у 2018 році. Так, фінансовий результат організацій системи Держрезерву склав 104,7 млн грн надходжень від надання послуг на комерційній основі. Це на 53% перевищило очікувані показники. У порівнянні з 2017 роком ріст склав 116%. Зауважимо, що з державного бюджету на утримання державних організацій Держрезерву (на  зарплату, нарахування та оплату комунальних послуг та енергоносіїв) у 2018 році було виділено 93,4 млн грн.

Довідково. Державна організація «Комбінат «Дніпро» входить до складу Державного агентства резерву України та була заснована ще в листопаді 1936 року. Це унікальний за своєю життєвою необхідністю та історичною стійкістю державний об’єкт. У своїй роботі він несе незамінну функцію по зберіганню продуктів першої необхідності, обладнання, товарів та матеріалів, необхідних країні для забезпечення мобілізаційних потреб і невідкладних робіт при ліквідації наслідків великих стихійних лих, техногенних катастроф, збройних конфліктів. Окрім того, організація також надає послуги на комерційній основі по зберіганню товарно-матеріальних цінностей,  проведенню відвантажувально-навантажувальних робіт (послуги козлового крана, електронавантажувача, трактора, пневмотранспортера),  маневрові та буксирувальні послуги (робота локомотива), проведення   випробовувань,  вимірювань,  експертизи  та лабораторного аналізу товарно-матеріальних цінностей – тобто повний комплекс послуг сучасного логістичного центру.

Від Author 2

Коментарі закриті.