Наприкінці минулого року черкаські депутати зняли майже 14 млн гривень, які передбачали в бюджеті на закупівлю ангіографа. Апарат для обстеження судинної системи планували встановити в Третій міській лікарні швидкої медичної допомоги. Проте обладнання так і не придбали, інформує Черкаська міська рада. 

У середу, 6 лютого, під час візиту до 3-ої лікарні міський голова Анатолій Бондаренко разом із заступником Ігорем Волошиним оглянули приміщення в приймальному відділенні, де планувалося встановлення ангіографа. У ньому вже провели ремонт. Разом із головним лікарем Олександром Федоруком обговорили важливість появи такого обладнання.

Директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник розповів, що торги для закупівлі ангіографа минулого року відбувалися тричі. За результатами їх проведення навіть визначили переможця. Утім, лікарня все ж лишилася без цього діагностичного обладнання.

– На жаль, через те, в кінці року кошти зняли, переможець не привіз ангіограф, бо ми не мали змоги його профінансувати, – говорить він. – Зараз ми намагаємося переконати депутатський корпус у необхідності саме цього обладнання саме для цієї лікарні. Майбутній розвиток медицини залежить від таких нових сучасних технологій.

За словами головного лікаря Олександра Федорука, з допомогою ангіографа можна вчасно діагностувати низку захворювань. Це й атеросклероз судин нижніх кінцівок, ішемічний інсульт, гострий інфаркт міокарду, тромбоз судин кишківника, внутрішні кровотечі, доброякісні та злоякісні новоутворення внутрішніх органів.

Він повідомив, що наявність такого апарату в лікарні – це вимога часу. Ангіограф в умовах сьогодення є обов’язковим для лікарні інтенсивного лікування.

Анатолій Бондаренко наголосив: серед пріоритетів роботи міської влади – облаштувати кожну лікарню м. Черкаси необхідним обладнанням.

– Приміщення для ангіографу відремонтували ще до Нового року. Маємо докласти зусиль, аби встановити цей апарат. Бо кожен день затримки – це людські життя і здоров’я, – коментує міський голова. 

Від Author 2

Коментарі закриті.