Днями на сесії міської ради депутати затвердили міську цільову Програму сприяння діяльності органів самоорганізації населення Черкас на 2017-2021 роки у новій редакції. За відповідний проект рішення проголосувало 24 обранці. У документі, зокрема, передбачено фактично вдвічі збільшення заробітних плат керівникам органів самоорганізації населення,  інформує “Діловий регіон“.

 Зокрема, цьогоріч голови  отримуватимуть до 9 тисяч гривень у місяць (тоді як торік – до 4,2 тис.), секретарі – до 8,6 тис. грн. (для порівняння: у 2018 році – до 4 тис. у місяць). А от щомісячна заробітна плата  голови квартального органу самоорганізації населення зросте до 4173 гривень (замість 3400 грн.). Стільки ж отримуватиме і  його секретар, який торік  мав зарплату до 3200 грн.

Заступник міського голови Юрій Ботнар разом з колегами по фракції підтримав це рішення, наголосивши  на необхідності надати КСНам додаткові повноваження, які будуть корисні містянам. Зокрема, роботу в якості громадських інспекторів. Тоді як ті комітети, які працюють неефективно слід оптимізувати.

– КСНи – це теж органи місцевого самоврядування. Тому ми хотіли б, аби вони максимально працювали з громадою і на громаду, надавали містянам якісні послуги та стали культурними осередками, – наголосив Юрій Ботнар.

 

Від Author 2

Коментарі закриті.