Таке рішення було прийняте в ході останнього засідання сесії Канівської міської ради у четвер, 24 січня ц.р.

Нагадаємо, в Каневі по вулиці Шевченка компанією «VODAFON» розпочалося будівництво вежі стільникового зв’язку, висотою 49 м, інформує Канівська міська рада.

На початку засідання сесії міськради депутат Юрій Гамалій поінформував, що будівництво вежі викликає збурення громади міста. Хвилюються не тільки мешканці житлових будинків, а й батьки дітей, які виховуються у навчальних закладах (дитсадок «Дзвіночок», спеціалізована школа №6), розташованих неподалік. Ще більше занепокоєння канівців викликає, що будівництво вежі заплановане поруч із автозаправною станцією.

– Ні виконком, ні міська рада не приймали жодного рішення щодо надання чи ненадання дозволів на зведення вищезгаданої вежі. Це не наші повноваження. У представників «VODAFON» були всі дозволи, отримані в столиці, – поінформував присутніх міський голова Ігор Ренькас.

Окрім того, за словами начальника управління містобудування та архітектури Лариси Артюк були отримано висновок фахівців, що вежа не несе ніякої загрози.

– Ми й раніше отримували звернення від громад щодо впливу на людину веж мобільного зв’язку, розташованих по місту. Зверталися до компетентних органів, які проводили обстеження. Потім отримали висновок – ніякого впливу немає, – говорить І.Ренькас.

Разом з тим, оскільки люди налаштовані категорично, на сьогодні будівництво призупинено. Бути чи не бути вежі по вул. Шевченка вирішуватимуть жителі міста на громадських слуханнях. Про дату проведення заходу буде поінформовано пізніше.

Від Author 2

Коментарі закриті.