Хто не лінувався у святкові дні відвідувати Катеринопільський базар, змогли відновити в погребах та морозилках стратегічний запас сала, адже тривалий час воно було особливо дешевим – по 40-50 гривень. Якщо сало било рекорди з дешевизни, то на м’ясо базар тримав стару ціну від 110 до 135 гривень. Нині сало подорожчало до 60-65. Звісно, за дуже тонке й некондиційне можна поторгуватися, інформують “Вісті Черкащини”.

Порівняно з м’ясом виграє риба: салака – 36, хек – 75, скумбрія – 91 (в магазинах можна знайти по 85), оселедці – 62 (в магазинах від 52).

Окрім сала, майже всі продукти на зиму стрімко подорожчали. Трилітрова банка молока коштує 48 гривень, кіло сиру чи сметани – 70. Домашні яйця – 35.

Майже вдвічі подорожчали овочі. За кіло картоплі правлять від 10 до 12 гривень, моркви – 10 –17. Дешева надто маленька. Капуста піднялась до 10-14 за кіло. За цибулю хочуть 17-18.

Фрукти зимою катеринопільчани полюбляють купувати у магазинах. Кажуть, що вони там «дешевші і не мерзлі».

Мандарини залежно від сорту та якості, що там, що сям коштують від 39 до 45 гривень. Яблука на базарі від 5 до 7 гривень. У Єрках на торжку можна знайти величезні, соковиті, але ціна сягає аж 10-12 гривень.

 

Від Author 2

Коментарі закриті.