На базі Лисянського професійного аграрного ліцею відбулася обласна нарада за участі керівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Випусник-професіонал – пріоритет для професійної освіти області», інформує Черкаська ОДА.

Відкриваючи нараду, заступник начальника управління освіти і науки ОДА Валентина Ткаченко окреслила стан справ у сфері профтехосвіти та підсумувала роботу. Зокрема, було відзначено здобутки на фахових конкурсах всеукраїнського рівня. Валентина Іванівна зупинилася на питаннях виконавської дисципліни, впровадження сучасних інформаційно-комунікаційних комплексів в освітній процес, виконання державного замовлення, законодавчого регулювання первинної професійної підготовки, перенавчання та підвищення кваліфікації робітничих кадрів, ефективності використання фінансових надходжень, підготовки до ЗНО, участі в підготовці проекту регіонального плану розвитку області 2019-2021 рр., пожвавлення грантової діяльності, налагодження партнерських стосунків з вітчизняними та закордонними закладами освіти.

Водночас було наголошено на необхідності посилення роботи щодо популяризації закладів профтехосвіти, підвищення їхнього іміджу.

Директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Черкаській області Наталія Мартинюк висвітлила питання якості надання освітніх послуг закладами профтехосвіти. Зокрема, Наталія Вікторівна проаналізувала кількість атестованих учнів за напрямками в 2017-2018 навчальному році, здійснила порівняння динаміки показників навчальних досягнень учнів, показників успішності участі в конкурсах фахової майстерності. Також директорка наголосила на необхідності посилення роботи щодо впровадження дуальної форми навчання.

Користуючись нагодою, Наталія Мартинюк вручила дипломи керівникам закладів профтехосвіти та педагогам, які стали переможцями, лауреатами конкурсів педагогічної майстерності «Учитель року 2019».

Щодо організації роботи закладів професійної (професійно-технічної освіти) з питань запобігання і протидії домашньому насильству та булінгу в контексті змін у законодавстві України доповів завідувач регіональної інформаційно-аналітичної лабораторії Лесь Данилевський.

На завершення заходу Валентина Ткаченко визначила ключові завдання діяльності закладів системи профтехосвіти області.

 

Від Author 2

Коментарі закриті.