За словами місцевих ріелторів, впродовж 2018 року середня вартість місяця оренди житла у Черкасах зросла орієнтовно на 15-20%.

Орендодавці схильні йти на поступки і частково знижувати ціну перед початком опалювального сезону, щоб хоча б частково компенсувати винаймачам значні витрати на оплату комунальних послуг.

Як зазначає видання Domik.ua, з посиланням на місцеву ріелторку Олену Дерябіну, максимальний попит на оренду квартир у Черкасах спостерігається у період з кінця липня до початку вересня.

Переважно саме в цей період студенти шукають собі житло на період навчального року. Згодом попит падає приблизно до початку новорічних свят.

Вже звично, найбільшою популярністю серед винаймачів у Черкасах користуються однокімнатні квартири – приблизно 60% він усіх квартир, які виставлені для оренди у місті.

Кожна третя квартира (30%), якою цікавляться орендарі, це двокімнатна. Найменш популярним житлом для оренди є трикімнатне помешкання – про нього розпитують лише 10% квартиронаймачів.

За даними місцевих агенцій з нерухомості, частіше винаймають житло в мікрорайонах Митниця, Південно-західний та в центрі міста.

Ціни на оренду квартир у старих будинках Черкас

Орендою житла у цих будинках більше цікавляться студенти, молоді пари та ті, у кого доволі обмежений бюджет.

Наприклад, зняти на місяць однокімнатну квартиру в центрі Черкас обійдеться щонайменше у 3 тисячі гривень.

Оренда квартири у новобудовах Черкас

Винаймати помешкання у новозбудованому будинку у Черкасах буде дещо дорожче.

Зазвичай, винаймачі цікавляться розташуванням новобудови, віддаленістю від транспортних розв’язок, наявністю поблизу магазинів чи супермаркетів і місць для паркування. Клас нового будинку їх цікавить набагато менше.

Важливим фактором при виборі житла в новобудовах є наявність індивідуального опалення, оскільки це дозволяє суттєво економити на рахунках за комуналку.

За інформацією Канал 24

Від Author 2

Коментарі закриті.