Напередодні Нового року секретар міської ради та начальник УЖКГ обговорювали те, що КП «Смілакомунтеплоенерго» вдалося укласти договір з НАК Нафтогаз на постачання газу за найнижчими в Україні цінами. Проте НАК Нафтогаз змусив смілянське КП взяти на себе борги Енергоінвесту. Йдеться про суму у розмірі понад 85 млн грн. При цьому представники смілянської влади переконують, що борг не ляже на місто, сміляни не відчують боргів.

Смілянські очільники лукавлять . Те, що вони говорять, що борг не ляже на місто – неправда, бо він уже ліг, – вважає громадський активіст, волонтер, член нинішнього діючого виконкому Віктор Овчаренко. – Ну звідки у бюджеті міста кошти на погашення боргу розміром 85 мільйонів гривень?

Кошти можуть прийти лише з рентабельності, з прибутків. А звідки взяти прибутки? Прибутки – це тариф на тепло, за яке платитимуть сміляни. Однозначно, за борги Енергоінвесту будуть платити сміляни. Тому нам і підвищили тариф.
Взявши на себе борги – ми отримали дешевий газ. В принципі, з одного боку це економічно вигідно. Якщо верховна влада змушує – то так поступив би будь-який міський голова.
Підвищивши тариф за тепло, сміляни переплачуватимуть у місяць 5-6 млн грн. Ось цими коштами ми і гаситимемо чужі борги.
Але є ще й моральна точка зору – сміляни знову змушені ще раз платити за газ. А злочинці, які вкрали людські кошти, продовжують добре почуватися на волі.

За інформацією “Сміла.ua”.

Від Author 2

Коментарі закриті.