Новий корпус Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти відкрили  у Мокрій Калигірці минулого понеділка. (Досі всі заняття проходили у старому.) Перед вхідними дверима грає духовий оркестр з Надлаку під керівництвом Анатолія Корінного.

У приміщенні тепло, затишно. Ще пахне фарбою. Тривають останні приготування. Учні надимають повітряні кульки, вчителі демонструють виставковий матеріал, прибиральниця миє підлогу до блиску. В окремих кабінетах уже йдуть заняття, в актовому залі триває репетиція.

Кабінети розфарбовані в різні кольори – там, жовтий, там помаранчевий, десь сірий, бежевий, зелений. На стінах – тематичні картини, малюнки, написи. Так, зокрема, в кабінеті фізики намальовано портрети Архімеда, Ньютона та Енштейна, а в кабінеті іноземної мови над дошкою величезний напис − «WELCOME».

Особливо вразили 2 виставки – кондитерських виробів (тортів та тістечок), а також моделей сільськогосподарської техніки, виготовлених місцевими умільцями.

Церемонія відкриття розпочалась о 12-й. На неї завітали гості з області та району − голова облдержадміністрації Олександр Вельбівець, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валерій Данилевський, його заступник Валентина Ткаченко, депутат облради Олександр Коваленко, голова Катеринопільської райдержадміністрації Ольга Ніколенко, начальник управління агропромислового і економічного розвитку та інфраструктури Катеринопільської райдержадміністрації Олександр Вовкотруб, заступник голови Мокрокалигірської сільської об’єднаної територіальної громади Валерій Бецун. Гостей зустрічали хлібом-сіллю. З вітальним словом звернувся до присутніх директор закладу Станіслав Кошолап. Освячення нового корпусу та техніки здійснив священик тепер уже об’єднаної помісної Православної Церкви України отець Димитрій.

«Відкриттю навчально-практичного центру сприяло виділення обласною владою коштів у розмірі 3,9 млн грн, за які придбано два нових італійських трактори «Landini 7-215», «Landini Super DT-110» та поворотний плуг.

Крім того, закладу виділено 2,1 млн грн на капітальні ремонти навчальних приміщень.

Разом з тим в рамках пілотного проекту щодо модернізації матеріально-технічної бази й освітнього середовища у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області отримав 900 тис. грн. на поповнення кабінетів фізики, хімії/біології новітніми цифровими вимірювальними комплексами: нові меблі, мультимедійні дошки, 3D принтер», − інформує управління освіти  і науки Черкаської ОДА.

До слова, Мокрокалигірський центр професійної освіти має два філіали – в Шполі та Ватутіному. В цьому закладі готують фахівців із сільського господарства, електротехнічного виробництва; громадського харчування; економіки; торговельно-комерційної діяльності; будівельних, монтажних і ремонтно-будівельних робіт.

За інформацією “Вісті Черкащини“.

Від Author 2

Коментарі закриті.