Місцеві мешканці Катеринопільщини нарікають, що біля недіючої котельні коїться “щось дивне”:

 “Приїхав здоровенний кран, наробив шуму (такі в Катеринополі дивина!), бригада робітників зняла металеву димову трубу – метрів 30 висотою. (Товсте таке залізо, добротне!) Мабуть, хтось хоче продати її, або привласнити”.

Місцеві кажуть, що котельня не так давно збудована й майже не експлуатувалась. Оскільки вона розміщена неподалік дитсадка, що фінансується селищною радою, підозри катеринопільчан впали на очільника містечка. Тож поспішаємо до нього.

– Селищна рада ні до тієї котельні, ні до труби (як і до її демонтажу), не має жодного відношення. Вони на балансі у нас не стоять. На території садочка є своя котельня, – пояснює селищний голова Іван Гегедош. – Запитайте у відділі освіти, може вони знають, що там відбувається.

Прямуємо до начальника відділу освіти молоді та спорту Ірини Міненко.

– Рішенням райради (десь три роки тому) ця котельня разом із металевим димарем була передана на баланс Катеринопільського ліцею в оперативне управління, – каже Ірина Борисівна. – Власником залишається райрада. Вона ж дала згоду на демонтаж труби, оскільки та заважатиме запланованому розширенню спортивного майданчика. Наразі у нас просять її Розсохуватська школа для своєї котельні та місцева пожежна частина. Останній вона потрібна для тренувань. Розглядаємо також варіант продажу, щоб на виручені кошти облаштувати для ліцею спортивну кімнату. Питання, як краще розпорядитись, поки не вирішено. Демонтована труба перебуває на обліку та під охороною. Тож боятися, що вона десь безслідно зникне, не варто.

За інформацією “Вісті Черкащини“.

Від Author 2

Коментарі закриті.