Днями під керівництвом голови районної державної адміністрації Богдана Солошенка відбулося засідання колегії районної державної адміністрації. У засіданні взяли участь голова районної ради Сергій Сундуков, члени колегії, начальники управлінь та відділів РДА, керівники підприємств, установ та організацій району. До порядку денного колегії ввійшли наступні питання: 1. Про проект програми економічного і соціального розвитку Кам’янського району на 2019 рік. 2. Про районний бюджет на 2019 рік.

По першому питанню перед присутніми виступила Лєна Тіхонова – начальник відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації.

– Програму економічного і соціального розвитку Кам’янського району на 2019 рік розроблено відділом економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації спільно з галузевими управліннями, відділами райдержадміністрації, сільськими радами, територіальними структурами центральних органів виконавчої влади в районі, з метою концентрації зусиль усіх гілок влади для підвищення ефективності роботи господарського комплексу та забезпечення поліпшення якості життя населення. Програма відповідає завданням та пріоритетним напрямам Державної стратегії регіонального розвитку до 2020 року та стратегії розвитку Черкаської області на період до 2020 року. Програма базується на аналізі соціально-економічної ситуації, що склалася у 2018 році, та прогнозних розрахунках основних показників економічного розвитку району на 2019 рік, які відображають наміри підприємств, організацій і установ району щодо обсягів виконання робіт, виробництва продукції, надання послуг та соціального захисту населення. Метою районної Програми є створення умов для розвитку виробництва в районі, підвищення ефективності використання фінансового ресурсу, направленого на відновлення та подальший розвиток інфраструктури, підвищення якості послуг (медичних, освітніх, культурних тощо), що надаються населенню та посилення соціального захисту громадян. Реалізація Програми забезпечується спільною роботою райдержадміністрації та районної ради разом з іншими органами виконавчої влади району, територіальними органами, інших центральних органів виконавчої влади в співпраці з представниками бізнесу та громадськими організаціями, – зазначила у своїй доповіді Лєна Вікторівна та ознайомила присутніх з основними прогнозними показниками економічного і соціального розвитку району на 2019 рік, а саме: інвестиційна діяльність, промислове виробництво, агропромисловий комплекс та земельні відносини, мале і середнє підприємництво, торгівля та послуги, транспорт і дорожнє господарство, житлово-комунальне господарство, енергозбереження та енергоефективність, соціальний захист населення, освіта, охорона здоров’я, культура і туризм, планування та розвиток територіальних громад.

По другому питанню перед присутніми виступила начальник фінансового управління райдержадміністрації Ольга Гвоздик, яка поінформувала присутніх про районний бюджет на 2019 рік.

– При розробці проекту районного бюджету на 2019 рік враховано вимоги Податкового і Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, положення проекту Закону України “Про Державний бюджет на 2019 рік” та соціально – економічний розвиток району на 2019 рік, При складанні розрахунків враховано особливості, що доведені Міністерством фінансів України відповідно до статті 75 Бюджетного кодексу України: встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2019 року у розмірі 4173 грн. на місяць (+ 12,1 відс. до 2018 року) та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – 1921 грн. (+ 9,0 відс. до 2018 року); встановлення прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня 2019 року – 1853 грн., з 1 липня – 1936 грн., з 1 грудня – 2027 грн., – зазначила Ольга Борисівна та проаналізувала соціально-економічний стан району за 10 місяців 2018 року та прогноз на 2019 рік, ознайомила з основними прогнозними показниками економічного і соціального розвитку району на 2019 рік. Прогноз доходів районного бюджету на 2019 рік.

По всіх заслуханих питаннях були прийняті відповідні рішення.

По закінченню Богдан Миколайович підвів підсумки роботи колегії та привітав усіх з прийдешніми святами, подякував членам колегії, активу району та всім присутнім за злагоджену роботу, завдяки якій, встановленні пріоритети розвитку району виконуються, зміцнюючи його соціально-економічну базу.

За інформацією “Нова Доба“.

Від Author 2

Коментарі закриті.