Володимир Ханапетов з м. Умань започаткував сімейну справу. У нього вівці гісарської породи, яких фермер спеціально вирощує для своїх клієнтів, які завітають до його готельно-ресторанного закладу.

“Вперше я побачив гісарських баранів у знайомого на Вінничині. Раніше діла з цією породою не мав, але вирішив і собі спробувати розвести кілька голів,” – ділиться досвідом Володимир Віталійович. – Та коли зрозумів, що це справді вигідна порода, почав поступово скуповувати у різних областях племінних овець.”

Перевага гісарської породи полягає в тому, що тварини дуже швидко ростуть. Вони належать до гірських видів, а отже абсолютно невибагливі до їжі. Але гісарські барани ростуть лише на волі, тому підприємцю доглядати за вівцями допомагає чабан, з яким вони випасають стадо.

“Мені подобається, що у цих овець добре розвинений стадний інстинкт. Вони завжди тримаються разом”, – розповідає фермер.

Та основна цінність гісарських баранів – це курдюк. У тварин на задній частині спини виростає спеціальний придаток, у якому накопичується цінний жир. Він не має специфічного запаху, але за своєю поживністю не поступається жодному відомому корисному продукту. Його до сьогодні активно використовують в народній медицині для лікування застудних захворювань, зниження холестерину в крові, врівноваження гормонального фону, усунення авітамінозу – і це не весь перелік властивостей курдючного жиру.

За інформацією  Агробізнес.

Від Author 2

Коментарі закриті.