На Катеринопільщині в селі Мокра Калигірка відкрили новий регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського напрямку, діяльність якого сприятиме розв’язанню проблем професійної підготовки і продуктивної зайнятості сільської молоді, забезпечення належної якості професійно-технічної освіти, підготовки висококваліфікованих робітничих кадрів відповідно до потреб регіонального ринку праці.

Урочистості з нагоди відкриття навчально-практичного центру сільськогосподарського напрямку, що діятиме на базі Багатопрофільного центру професійної освіти у Черкаській області, відбулися за участі обласного, місцевого керівництва та соціальних партнерів.

Звертаючись до присутніх на заході голова обласної державної адміністрвації Олександр Вельбівець зазначив: «З великою гордістю дивлюся на те, що тут стоїть така сучасна техніка і хочу привітати всіх, хто тут зібрався на цю знакову подію, що має не тільки місцеве, але й загальнообласне значення. Сьогоднішній захід є наочною демонстрацією впровадження змін у системі профтехосвіти, які відбуваються в рамках реформи системи освіти в Україні. Створення навчально-практичного центру дає можливість вивчення новітніх технологічних процесів у сільському господарстві, сучасної сільськогосподарської техніки, обладнання, устаткування, новітніх засобів механізації і оптимізації, які здійснюються у виробництві. Це дає можливість здобути професійні практичні навики на сучасному обладнанні».

Принагідно Олександр Іванович наголосив на необхідності співпраці з представниками бізнесових кіл та промисловості у рамках соціального партнерства: «Сьогодні соціальні партнери отримають молоді, висококваліфіковані та конкурентоздатні кадри в сільському господарстві, які до недавнього часу були у великому дефіциті».

Регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського створений з метою впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві, забезпечення практичної підготовки учнів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації фахівців для підприємств сільського господарства, стажування майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Відкриттю навчально-практичного центру сприяло виділення обласною владою коштів у розмірі 3,9 млн грн, за які придбано два нових італійських трактори «Landini 7-215», «Landini Super DT-110» та поворотний плуг.

Крім того, закладу виділено 2,1 млн на капітальні ремонти навчальних приміщень.

Разом з тим в рамках пілотного проекту щодо модернізації матеріально-технічної бази й освітнього середовища у закладах професійної (професійно-технічної) освіти Багатопрофільний регіональний центр професійної освіти у Черкаській області отримав 900 тис. грн на поповнення кабінетів фізики, хімії/біології новітніми цифровими вимірювальними комплексами: нові меблі, мультимедійні дошки, 3D принтер.

Під час ознайомлення з матеріально-технічною базою новоствореного навчально-практичного центру присутні оглянули кабінети англійської мови, фізики, хімії, історії, правил дорожнього руху, LEGO, лабораторію інформаційних технологій, де принагідно поспілкувалися з учнями та викладачами.

Також увазі гостей було представлено виставку-презентацію професій, яким навчають у закладі.

За інформацією управління освіти  і науки Черкаської ОДА

Від Author 2

Коментарі закриті.