Після Революції Гідності Україна мала хороші перспективи для проведення економічних реформ, які потрібно було проводити швидко та відповідально. Майдан надав надію, що все зміниться на краще, і в тих умовах, маючи колосальну підтримку, як всередині країни, так і за її межами можливо було переконати людей, що тепер країні доведеться змінюватися. Звичайно, було б складно, але був реальний шанс це зробити.

Головні зміни мали відбутися саме у напрямку боротьби з корупцією та впровадження економічних реформ. Наразі влада видає, як свою заслугу створення низки антикорупційних органів та судів. Однак, їх робота виглядає, як мильна бульбашка, надута лише для отримання чергових траншів з МВФ. До прикладу, візьмемо НАБУ та САП, на які вже витрачено не один мільярд гривень. Ні Ситник, ні Холодницький не можуть похвалитися жодним достойним результатом їх діяльності, вони лише ллють бруд один на одного вирішуючи при цьому хто з них головніший. Як результат, державні гроші як розкрадалися, так і розкрадаються, а всі причетні до цього посадовці лишень міняють крісла та отримують нові ранги і чини.

На мою думку, серед першочергових заходів для того, аби стимулювати економіку України, одночасно з очищенням влади, мали бути невідкладно проведені децентралізація влади, приватизація державних підприємств та вжиті жорсткі заходи по припиненню відтоку капіталу в офшори. Крім цього, в умовах дестабілізації економічних зав’язків з РФ і слабких стосунків з Євросоюзом влада мала запровадити пільгові податкові умови для підтримки вітчизняного виробника.

Наразі Україна продовжує використовувати спадок радянських часів не створюючи нічого нового. Тому, ніхто зараз не зможе допомогти Україні, окрім нас самих. На фоні половинчастих та недолугих реформ це просто неможливо, бо людей годують тільки політичними обіцянками.

Тож, зараз владі необхідно полишити гратись в популізм та рішуче взятись за проведення економічних реформ, які нададуть можливість кожному українцю чесно заробляти на Батьківщині та жити у достатку.

Євгеній Глєбов, директор Громадської спілки «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій».

Від admin

Коментарі закриті.