На 28 позачерговій сесії міської ради депутати прийняли схвальне рішення про приєднання територіальної громади села Іскрене та села Георгіївка до Шполянської міської ОТГ.

За перспективним планом об’єднаних громад Шполянського району ці два села мали входити до Васильківської ОТГ. Минулого тижня в с. Іскрене провели громадські слухання із жителями сіл Іскрене та Георгіївка (села мають одну сільську раду у с. Іскрене) на яких мешканці цих громад зробили неочікуваний вибір і вирішили ввійти саме до складу Шполянської ОТГ, аніж об’єднуватись із селом Васильків (48голосів – до Шполянської ОТГ, 31 – до Васильківської ОТГ). На слухання був запрошений голова Шполянської громади, Сергій Кравченко, який надав відповіді і змістовні роз’яснення на всі запитання людей щодо життєдіяльності в Шполянській ОТГ.

Цього вівторка депутати Іскренської сільської ради під час сесії підтримали вибір селян і звернулись з проханням до депутатів Шполянської міської ради ОТГ надати згоду на приєднання сіл Іскрене та Георгіївка до Шполянської ОТГ.

У свою чергу депутати Шполянської ОТГ одноголосно без заперечень погодили доєднати ці два села у свою громаду, інформують в Шполянській міській раді об’єднаної територіальної громади.

Від Author 2

Коментарі закриті.