Діти-сироти Іванна та Олександр, а також їхня сестра Євгенія Рибак, яка зараз уже повнолітня і взяла молодших під опіку, відтепер житимуть у новому помешканні. Їм вручили ключі від соціального житла в селі Паланка Уманського району, інформують в Уманській РДА.Приємну місію виконали голова Уманської районної державної адміністрації Євгеній Данченко та голова Уманської районної ради Оксана Супрунець. Кошти в сумі 630,6 тис. грн на будинок район отримав згідно Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877.

– Ця програма під патронатом Президента України Петра Порошенка, і бачимо, що вона реально реалізується. Вперше за 23 роки в Уманському районі придбано будинок для дітей-сиріт, – зазначив голова Уманської РДА Євгеній Данченко.

Подяку за сприяння у придбанні житла очільник району висловив обласному керівництву – голові Черкаської ОДА Юрію Ткаченку та його заступнику Сергію Овчаренку. А керівництву Паланської ОТГ – за виділені кошти на ремонт будинку.

Загалом із 44 пропозицій, що надійшли до обласної комісії, яка займалася відбором соціального житла для дітей-сиріт, було вибрано 15 об’єктів. 12 наразі уже придбали, до кінця року вирішаться питання і з іншими. Про це розповіла заступник начальника служби у справах дітей Черкаської ОДА Юніана Івашина.

Нагадаємо, згідно цієї ж програми, фінансуватиметься будівництво малого групового будинку у селі Собківка Уманського району. На це з державної субвенції передбачено 8,5 млн грн. Крім того, на виготовлення проектно-кошторисної документації в район направлено 300 тис. грн.

За інформацією Черкаської ОДА. 

Від Author 2

Коментарі закриті.