У міській раді нагадали, що на дорогах сніг прибирають комунальники, у дворах багатоквартирних будинків – балансоутримувачі, біля приватних садиб – власники, біля підприємств – суб’єкти господарювання. Відповідно до «Правил благоустрою, санітарного утримання територій, забезпечення чистоти і порядку в м. Каневі» підприємства, організації і установи зобов’язані своєчасно прибирати сніг, зрубувати лід, посипати піском на територіях, закріпленими за ними, радіус ділянки до об’єкту підприємницької діяльності, за якою мають слідкувати, складає 15 метрів.

Тобто, власники магазинів та інших закладів, які ведуть підприємницьку діяльність, мають слідкувати за прилеглою територією до своєї установи. Та прибирати мають не тільки кригу та сніг на тротуарах, а й бурульки на дахах. Крім цього, мають огороджувати місця можливого падіння снігу, криги та бурульок і встановлювати попереджувальні інформаційні покажчики.

Забороняється:

– переміщати на проїзну частину магістралей, вулиць сніг, зібраний з пішохідних доріжок внутріквартальних проїздів, дворових територій, територій підприємств, організацій, будівельних майданчиків, тимчасових об’єктів обслуговування населення;

– застосовувати технічну сіль в якості протиожеледного реагенту на тротуарах, посадкових майданчиках зупинок міського пасажирського транспорту, у парках, скверах, дворах і в інших пішохідних і зелених зонах;

– перекидати і збирати забруднений і засолений сніг, а також відкол льоду на газони, квітники й інші зелені насадження.

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою тягне за собою адміністративну відповідальність. Згідно з статтею 152 Адміністративного кодексу України, на громадян-суб’єктів підприємницької діяльності накладається штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

За інформацією  Канівської міської ради.

Від Author 2

Коментарі закриті.