Перевізники відмовилися від діалогу з міською владою, адже мер Черкас Анатолій Бондаренко – у відрядженні, і вони вважають такий діалог неефективним. Натомість у міськраді планують звернутися до державної служби «Укртрансбезпеки» щодо позбавлення перевізників-страйкарів ліцензії. Про це повідомив заступник міського голови Юрій Ботнар на нараді в мерії.

– Ми хотіли почути думку перевізників, але вони не готові до діалогу. Натомість уже кілька років у період настання холодів шантажують містян транспортним колапсом, – прокоментував Ботнар.

Деякі перевізники вимагають підвищення тарифу від 5 до 6 гривень. Натомість науковці з ЧДТУ розрахували соціальний тариф, який здатні платити черкащани, і він становить чотири гривні 18 копійок.

– Ми не можемо піддаватися на шантаж і не маємо наміру без покращення якості обслуговування підвищувати вартість проїзду, – додав заступник міського голови.

Зараз на дорогах міста курсує повний склад тролейбусів, деякі з них – на додаткових маршрутах. Час руху електротранспорту буде продовжено. Тролейбуси №1 та №7 курсують до 22.00, а додаткові – №8, №50 і №4  – до  18. 00 чи 18.30. Детальніше про зміни у розкладі руху буде відомо після 14.00.

Сьогодні також планують вирішити ситуацію із транспортним сполученням мікрорайону Дахнівка. Заступниця міського голови Людмила Бордунос запевнила, що скоро зустрінеться із керівником Черкаської РДА, і вони домовлятимуться про збільшення кількості районних маршрутів через цей мікрорайон.

За інформацією “Про Все“.

Від Author 2

Коментарі закриті.