У Черкаській області тривають заходи контролю, спрямовані на детінізацію трудових відносин. У жовтні 2018 року посадовими особами Управління Держпраці у Черкаській області за використання незадекларованої праці 11 осіб суб’єктам господарювання винесено 8 постанов про застосування фінансових санкцій на суму 1 млн 228 тис. 590 грн.

Протягом 10 місяців поточного року на підставі абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України оштрафовано 57 суб’єктів господарювання Черкащини на загальну суму 66 млн 089 тис. 100 грн.

Інформація до відома

Працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника чи уповноваженого ним органу та повідомлення територіального органу Державної фіскальної служби.

Роботодавцю загрожує штрафна санкція, якщо:

– працівника фактично допущено до роботи без оформлення трудового договору;

– трудові відносини роботодавцем підмінено цивільними;

– працівника оформлено на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві;

– заробітна плата (винагорода) виплачується без нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.

У спільних заходах з детінізації трудових відносин беруть участь представники місцевих управлінь Держпраці, Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, органів місцевого самоврядування, а також соціальні партнери – профспілкові організації та об’єднання роботодавців.

За інформацією управління держпраці в Черкаській області.

Від Author 2

Коментарі закриті.