Опалювальний сезон у Смілі зірваний. Наслідки бездіяльності тутешніх органів місцевого самоврядування відтепер перевірятимуть правоохоронці. Облдержадміністрація вже звернулася з відповідними листами до компетентних органів. Про це повідомив заступник голови ОДА Сергій Овчаренко.

Питання підготовки до опалювального сезону в місті неодноразово розглядалися на нарадах в облдержадміністрації та на виїзних засіданнях за участі керівництва Черкащини, Сміли, місцевих депутатів, громадського активу. Втім жодне з протокольних доручень та рекомендацій у місті не взяли до уваги.

– Контроль за наданням та якістю житлово-комунальних послуг належить до повноважень органу місцевого самоврядування, – каже Сергій Овчаренко. – Це чітко прописано у Законі України «Про місцеве самоврядування». На сьогодні в Смілі початок опалювального сезону фактично провалили. КП «Смілатеплокомуненерго» не спроможне подавати тепло в оселі містян. Відсутні укладені договори з постачальником природного газу, неврегульовані спірні питання щодо існуючих заборгованостей та низка інших причин спровокували таку ситуацію. Це наслідок не тільки бездіяльності місцевої влади, а й депутатського корпусу. Саме на ньому відповідальність за затягування процесу та невчасно ухвалені рішення. Тепер же факти такої злочинної та згубної для містян недбалості розглядатимуть усі компетентні контролюючі органи. У разі встановлення обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, вони розпочнуть розслідування.

За інформацією Черкаської ОДА. 

Від Author 2

Коментарі закриті.