Станом на кінець жовтня 155 тисяч містян у Черкасах уклали декларацію зі своїм сімейним лікарем. Щодня угоди укладають від 700 до 900 жителів міста. Про це під час наради в мерії повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Олег Стадник.

“Це достатньо позитивний результат, зважаючи, що він досягнутий за шість місяців приписної кампанії”, – сказав Стадник.

Посадовець, зауважив, що містян, які уклали договір з сімейним лікарів більше, аніж тих, хто має електронну карту пацієнта.

“Електронна карта пацієнта розпочала функціонувати більш як півтора роки тому, її вже мають 230 тисяч жителів міста. Тобто реально є люди, які прийшли зареєструвалися, але ще не уклали декларацію. Наприклад, у поліклініці №5 декларацію уклали 40 тисяч містян, а електронну карту пацієнта отримали 60 тисяч”, – зауважив Стадник.

Він наголосив, що укладена  декларація фінансуються за зовсім іншими принципами, аніж так званий “червоний список”, коли люди просто за звичкою прикріплені і йдуть обслуговуватися у той чи той центр медицини.

Від липня цього року дохід лікарів первинної ланки – терапевтів, сімейних лікарів, педіатрів – залежатиме від кількості декларацій, які з ними уклали пацієнти (тобто від кількості пацієнтів, яких вони будуть обслуговувати).

Пацієнти, які не оберуть собі сімейного лікаря та не підпишуть з ним декларацію, будуть сплачувати за медичні послуги на первинному рівні власним коштом.

За інформацією “Zmi.ck.ua”.

Від Author 2

Коментарі закриті.