На Кам’янщині відбудовують справжній спортивний мегацентр. Це – комунальне підприємство «Фізкультурно-оздоровчий спортивний комплекс «Атлант». Нині його відвідує в межах спортивних тренувань та змагань близько 1,5 тисячі жителів на місяць, поміж яких і діти. А в майбутньому цю кількість сподіваються збільшити більш ніж удвічі. Тож наразі тут продовжують працювати над оновленням приміщення, переважна частина якого вже повноцінно функціонує.Спортивний комплекс нещодавно відвідав перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль разом із керівництвом району Богданом Солошенком та Сергієм Сундуковим. Там обговорили й подальші плани з директором закладу Аркадієм Конверцевим.

Зауважимо, інвестиційний проект щодо капітального ремонту приміщення спорткомплексу «Атлант» – у переліку 30 соціально важливих для втілення на теренах області цього року. Вони фінансуються з Державного фонду регіонального розвитку. Проект передбачає, зокрема, капітальний ремонт із термомодернізації приміщення, а саме: утеплення фасаду будівлі, стелі, влаштування системи водовідведення. На це спрямовано майже 1,5 млн грн, з яких 1,350 млн грн – кошти ДФРР, виділені за сприяння народного депутата Сергія Рудика, решта  – з місцевого бюджету.

Між тим, минулого року за рахунок районного бюджету (800 тис. грн) в тутешньому приміщенні капітально відремонтували дах, фойє, придбали спортивне обладнання. А ще за рахунок субвенції з державного місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій спрямували 780 тис. грн на придбання боксерського рингу, тренажерного майданчика та інші ремонтні потреби.

Аркадій Конверцев розповів, що в закладі є змога проводити різного роду змагання. А в приміщенні здійснили низку ремонтних робіт на двох поверхах:

– На першому поверсі ми відкрили тренажерний зал із сучасним спортивним спорядженням. Такий собі тренажерний центр – зовсім не гірший за ті, що в обласному центрі. Більше того, плануємо до кінця року доукомлектувати його. Кількість же бажаючих взяти абонемент зростає. На другому поверсі ми відкрили  зал єдиноборств, де тренуються спортсмени із дзюдо, самбо, панкратіону, зокрема близько 300 дітей.При чому тут є всі необхідні умови для відвідувачів: сучасні роздягальні, душова, туалетна кімната. А ще у нас тут найбільший в районі ігровий зал для занять волейболом, баскетболом, міні-футболом та іншими видами спорту. Водночас ми маємо ще низку перспективних планів щодо цього приміщення, сподіваємося відкрити кілька нових секцій. Тому плануємо залучати додаткові кошти.

– Поміж наших пріоритетних завдань – залучення до занять спортом якомога більшої кількості жителів області, зокрема дітей, – відзначив Віталій Коваль. – Таким чином ми інвестуємо в здоров’я нації. І дуже добре, що держава нині створює умови для втілення, у межах ініційованої Президентом та Урядом децентралізації, важливих соціальних проектів на місцях, зокрема й фінансово. Це розуміють і в районі, максимально сприяючи. Впровадження ж запланованих відповідно до проекту заходів дасть можливість більш раціонально використовувати енергоресурси, що призведе до економії бюджетних коштів. І я переконаний, у майбутньому в цьому приміщенні відбудеться не одне змагання всеукраїнського, а то й міжнародного, рівня.

За інформацією Черкаської ОДА. 

Від Author 2

Коментарі закриті.