У Черкасах відбулася нарада з користувачами мисливських угідь області та мисливствознавцями держлісгоспів. На початку засідання розглянули результати обліку пернатої дичини в мисливських угіддях області. Як зазначив головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства управління лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка, результати отриманого обліку пернатих дозволяють проводити полювання в цьогорічному мисливському сезоні.

Наразі здійснюється розрахунок пропускної спроможності мисливських угідь (кількість мисливців, яких може прийняти на полювання кожне мисливське господарство за сезон та в кожен день полювання). Щодо визначення термінів полювання, то одностайно було прийнято рішення про старт цьогорічного сезону полювання на пернату дичину – 11 серпня.

Перший заступник начальника управління лісового та мисливського господарства Василь Горда наголосив на обов’язковому виконанні користувачами мисливських угідь ст. 24 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», а саме – плати за користування мисливськими угіддями.

Порушив перший заступник начальника управління важливе для лісівників питання – пошкодження мисливськими тваринами лісових культур. У цій площині вирішили працювати спільно – дотримуватися оптимальної чисельності диких тварин, використовувати європейський досвід, обгороджувати найбільш проблемні молоді насадження, враховувати запроектовані лісогосподарські заходи при встановленні біотехнічних споруд.

Обговорили на нараді й інші робочі питання – оформлення необхідної документації на відкриття полювання, дотримання правил з техніки безпеки та правил поводження під час пожежонебезпечного сезону, заходи боротьби з браконьєрством, створення  Робочої групи користувачів мисливських угідь.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства. 

Від Author 2

Коментарі закриті.