Ліплявська громада, що на Канівщині, цьогоріч отримає субвенцію в сумі 1,9 млн. грн.  з Державного фонду регіонального розвитку на придбання техніки для місцевого комунального підприємства.

Народним депутатом України Владиславом Голубом був надісланий лист-клопотання доМіністерства регіонального розвитку,будівництва та житлово-комунального господарства про розподіл субвенції для Ліплявської громади, і кілька днів тому Мінрегіон погодив проектну заявку.

У листі-відповіді нардепові від Мінрегіону йдеться, що згідно з додатком до розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2018 року №201-р розподілом обсягу Субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ у 2018 році , бюджету Ліплявської ОТГ Черкаської області передбачено 1994,9 тис. грн.

На минулому тижні, щоб обговорити шляхи розвитку Ліплявської громади, нардеп Владислав Голуб зустрівся із жителями у місцевому Будинку культури.

Як розповів голова громади Сергій Геращенко, із семи проектів інфраструктурного розвитку, які цьогоріч подавались на розгляд, погоджений лише один – на закупівлю техніки.

«Така техніка потрібна для надання послуг громаді, яка проживає в селі. Щоб людина могла картоплю посадити, викопати, покосити, відвантажити добриво, завезти зерно, тощо. Нині у нас на рахунку вже прийшла частина коштів – 887 тис .грн, готуємося до тендеру і будемо закуповувати техніку», – розповів голова Ліплявської ОТГ.

Серед іншого, треба відремонтувати дитячий садок, добудувати школу. Садок планують ремонтувати у співфінансуванні 50 на 50 з державним фондом регіонального розвитку. Щодо будівництва школи, то минулого року також виділялись орієнтовно 4 млн. грн. державних коштів на будівельні роботи, втім підрядник не зміг якісно провести роботи. А нині, щоб добудувати школу, потрібно ще 1 млн. 800 тис грн. Про це йшла мова під час зустрічі із Владиславом Володимировичем.

На переконання народного обранця, кошти на ремонт школи також можуть бути розподілені із державного фонду регіонального розвитку. «Загальна сума коштів, яка цього року була спрямована з державного фонду регіонального розвитку на Черкаську область, склала  131 млн. грн. Із них орієнтовно 90 млн. грн. пішло на асфальтування злітно-посадкової смуги для Черкаського аеропорту. Щодо ефективності використання цих коштів я не впевнений. Не відомо достеменно чи запрацює цей аеропорт і чим він корисний простим громадянам. На мою думку, логічніше було б направити ці кошти саме на фінансування інфраструктурних проектів об’єднаних територіальних громад, інших населених пунктів», – прокоментував своє бачення Владислав Голуб.

Владислав Володимирович вважає, що якщо акцентувати більше уваги на розвиток урбаністичних проектів, то можна втратити українські села, а цього не можна допустити. Зі свого боку зазначає, що докладатиме всіх можливих зусиль, щоб допомогти розвиткові громади. Як голова федерації футболу в Черкаській області нардеп також піклується і про те, щоб побудувати у Ліплявській ОТГ міні-футбольне поле зі штучним покриттям – той проект, який реалізується на Черкащині спільно з президентом Федерації футболу України Андрієм Павелком.

Від Author 2

Коментарі закриті.