До свята 8 березня у кожного своє ставлення, але у більшості черкаських родин таки збереглася традиція, коли чоловіки вітають своїх найдорожчих жінок. А яке привітання прекрасної половинки без квітів? Як виявляється, найголовніші на святі – тюльпани.

Кореспондент сайту «Економіка Сьогодення» поцікавився у черкаських продавців цьогорічними цінами на весняні квіти.

 «Найбільшим попитом на свято користуються, звичайно, тюльпани. Ціна залежить від виду. Найдешевші – 25 гривень. Економ-варіант гарненького та пишного букету – хризантеми, які коштують 40-50 грн гілочка.  Троянди також часто купують. Вони коштують від 40 грн. Метрові – 60 грн. Користуються попитом також троянди у горщику, які коштують 220 грн», – ділиться своїми цінами продавчиня Наталія.

Жінка каже, що також популярні серед черкасців вазони. Мовляв, вони довго зберігаються.

Фіалки – по 80 гривень. Горщик нарцису коштує 60 грн. Цикламен – 120 грн.

Найдорожчі та найекзотичнішими серед квітів щороку виявляються орхідеї. Вони коштують 400 грн.

Продавчині кажуть, що ціни на святкові квіти підвищуватися уже не будуть.

Черкасець Денис Заєць говорить, що намагається у квіткових павільйонах не купувати квітів, бо там, по-перше, не вказано ціни і продавці часто називають неправдиву завищену ціну, а по-друге, у квіткових магазинчиках часто квіти на кілька гривень дешевші .

Для порівняння цін ми відвідали черкаський квіткову крамничку “BOUTON”.

«Вартість кожної квітки ми вираховуємо стосовно долара. Найчастіше купують тюльпани, які у нас коштують від 20 гривень та троянди – 20, 35 та 50 гривень. Також, якщо хочуть здивувати, то купують піони, гортензію, орхідеї та екзотичні квіти. Квітів у горщиках ми не продаємо», –   говорить арт-директор BOUTON – flower boutique Тетяна Бутон.

Від Author 2

Коментарі закриті.