У патрульній поліції Черкас дали пояснення, як діяти під час кібератак на комп’ютери черкащан.

1. У випадку виявлення порушень у роботі комп’ютерів, які працюють у комп’ютерних мережах, негайно від’єднати їх від мереж (як мережі Інтернет, так і внутрішньої мережі).

2. З метою запобігання випадків несанкціонованого втручання в роботу (в залежності від версії ОС Windows) встановити патчі з офіційного ресурсу компанії «Microsoft».

3. Потрібно переконатися, що на всіх комп’ютерних системах встановлене антивірусне програмне забезпечення функціонує належним чином та використовує актуальні бази вірусних сигнатур. За необхідністю потрібно встановити та оновити антивірусне програмне забезпечення.

4. Для зменшення ризику зараження, слід уважно відноситися до всієї електронної кореспонденції, не завантажувати та не відкривати додатки у листах, які надіслані з невідомих адрес. У випадку отримання листа з відомої адреси, який викликає підозру щодо його вмісту, — зв’язатися із відправником та підтвердити факт відправки листа.

5. Зробити резервні копії усіх критично важливих даних.

6. За всіма випадками кібератак радимо звертатись з повідомленнями до поліції для негайного реагування на кіберінцидент.

Про це пише Дзвін.

Від Author 2

Коментарі закриті.