Перші ластівки майбутнього Індустріального парку в Золотоноші починають з’являтися у вигляді вже конкретних намірів іноземних інвесторів. Виконавчий комітет Золотоніської міської ради та іспанська компанія “Макро Солюшинс” підписали офіційний меморандум щодо майбутньої співпраці на території міста, спрямованої на облаштування, розвиток та запуск проекту технопарку. Одне з ключових завдань – передача інноваційних технологій та інвестування проектів. Документ підписали Віталій Войцехівський та керівник делегації з Барселони Карлес Куяс.

Виробник LED-світильників один із намірів задекларував раніше – відкриття заводу зі збирання елементів освітлення на базі Індустріального парку, що дозволить здешевити продукцію для українського ринку. Для міста це – кваліфіковані робочі місця, наповнення бюджету та ще більше інвестиційна привабливість, повідомляє Золотоноша.

Під час останньої зустрічі 25 квітня задекларували іспанські гості і ще більш цікавіший проект. На території Золотоноші компанія хоче розмістити цілу електростанцію, розмістивши чималу кількість сонячних панелей.  При чому мова йде не лише про територію технопарку. Сонячну енергію, за наявності відповідних ділянок, “Макро Солюшинс” готова виробляти в декількох локаціях. Для організації потрібні майданчики від 7 до 10 гектарів. В рамках підписання Меморандуму, гості з Євросоюзу позавчора встигли вже й оглянути ділянки на вулиці Обухова. Відвідали й місцеві будівельні та комунальні об’єкти, де окрім фахових порад також задекларували ймовірну плідну співпрацю. Наприклад в плані якісного облаштування міського басейну, що активно зводиться наразі на території гімназії. Зможуть інвестори й вирішити проблему запахів на вході до очисних споруд.

В цілому ж в рамках Меморандуму сторони зобов’язуються залучити всі можливі фінансові, інформаційні та комунікаційні ресурси для досягнення його мети, оперативно співпрацювати у вирішенні проблемних питань, залучати в установленому порядку до їх вирішення кваліфікаційних фахівців. Головний принцип – дотримання у співпраці принципів законності, прозорості та відкритості.

Від Author

Коментарі закриті.