Оновлення автопарку обласного Центру екстреної медичної допомоги нашим пріоритетним завданням. Про це заявив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. Нині він, на жаль, украй застарілий. Із понад сотні авто – лише до сорока порівняно нові.

Черкащина серед перших в Україні ухвалила обласну програму про екстрену медичну допомогу. Вона розрахована на кілька років. І якраз передбачає регулярне оновлення автопарку. А ще – обладнання адміністративного центру управління з централізованою диспетчерською, забезпечення працівників форменним одягом, приведення штатного розпису бригад до нормативів і навчання медпрацівників за євростандартами.

Щодо першого пункту, то цьогоріч маємо завдання-максимум – придбати до 30 нових «швидких». Майже 8 млн грн на це ми спрямували з обласного бюджету. Тепер черга за містами й районами. Лише завдяки співфінансуванню (простіше кажучи, у складчину з місцевими бюджетами) це стане можливим. Я неодноразово наголошував, що завдяки бюджетній децентралізації, реформам, ініційованим Президентом і Урядом, на місцях нині сконцентрований значно більший фінансовий ресурс. І спільними зусиллями ми зможемо подбати про комфортне доправлення пацієнтів до медичних закладів.

Від Author

Коментарі закриті.