Зовнішня торгівля є важливим напрямком співпраці підприємств Черкаської області з країнами ЄС.

У 2016р. до країн Європейського Союзу спрямовано 35,4% експорту усіх товарів. Понад 70% експортних поставок до країн ЄС здійснювались до Польщі, Італії, Німеччини, Нідерландів, Австрії, Іспанії, Румунії. Про це “Економіка сьогодення” дізналась від прес-служби ГУ статистики у Черкаській області.

Імпорт з країн ЄС становив 49,2% від загального обсягу імпорту товарів. Більше чверті надходжень з цієї групи країн отримано з Німеччини, 14,7% – із Швеції, 12,9% – з Польщі, 6,1% – із Франції, 5,3% – з Італії, 4,5% – з Данії.

Основу товарної структури експорту до країн ЄС склали продукти рослинного походження, готові харчові продукти, деревина і вироби з деревини, текстильні матеріали та текстильні вироби, продукція хімічної та пов`язаних з нею галузей промисловості. У структурі імпорту з країн ЄС основну позицію займали механічні та електричні машини, маса з деревини або інших волокнистих целюлозних матеріалів, продукція хімічної та пов`язаних з нею галузей промисловості, живі тварини, продукти тваринного походження.

У 2016р. порівняно з попереднім роком збільшився експорт текстильних матеріалів та текстильних виробів, деревини і виробів з деревини, готових харчових продуктів.

Від Author

Коментарі закриті.