Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року, підвищення на 2 тарифні розряди посадових окладів педагогічних працівників загальноосвітніх навчальних закладів, які фінансуються за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету, обов’язково відбувається з 1 січня 2017 року. Підвищення  посадових окладів педагогічних працівників усіх інших закладів здійснюється з 1 вересня 2017 року. При цьому органам місцевого самоврядування надане право приймати власне рішення про таке зростання до 1 вересня 2017 року. Повідомляють у прес-службі уманської міської ради.

Рішенням сесії Уманської міської ради від 23.12.2016 р. «Про міський бюджет на 2017 рік» передбачено з 1 січня 2017 року підвищення на 2 тарифних розряди посадових окладів педагогічних працівників навчальних та інших закладів та установ освіти, що фінансуються як за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету, так і за рахунок міського бюджету. На виплату заробітної плати працівникам дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів, дошкільних та позашкільних закладів міста додатково виділено з місцевого бюджету близько 11 мільйонів гривень.

«Одним із пріоритетів в моїй роботі у нинішньому році є підтримка та розвиток галузі освіти. На даний час, м. Умань – єдине місто Черкаської області, де прийнято рішення про підвищення заробітної плати усім категоріям освітян (без винятку) з 1 січня. І наше спільне завдання своєчасно наповнювати міський бюджет, щоб підтримувати тих, хто виховує і навчає наших дітей», – сказав міський голова Олександр Цебрій.

Від Author

Коментарі закриті.