Реконструкцію п’яти одно- та двокімнатних квартир завершили у Білозір’ї. Після обмеблювання помешкань тут житимуть лікарі сімейної медицини та діти, позбавлені батьківського піклування. Про це повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

Під квартири переобладнали колишню початкову школу. На ремонтні роботи інфраструктурної субвенції використали більше 1,6 млн грн. На початку року у громаді планують віднайти додаткове фінансування, аби завершити облаштування квартир та обмеблювати їх.

– Для нас актуальним є питання нестачі сімейних лікарів, які б працювали саме у нас та обслуговували наших жителів, – відзначив голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук. – Тож, аби до нас приїздили на роботу фахівці, ми плануємо їх заохочувати новим житлом. Шукатимемо спеціалістів і на Черкащині, і в сусідніх областях.

В громаді планують не тільки надавати нове житло лікарям, а й взяти на себе оплату комунальних послуг. Фахівцям також обіцяють надбавки до заробітної плати, аби вони могли комфортно влаштуватися на новому місці.

Крім того, нове помешкання отримають діти, позбавлені батьківського піклування, які не мають власного житла. Для них передбачено дві кімнати з усіма зручностями та буде спільна кухня.

– У Білозірській ОТГ працюють над тим, щоб залучити до себе таких необхідних спеціалістів, як лікарі сімейної медицини, та подбати про дітей, які не мають власного житла, – говорить заступник очільника області Ярослав Березань. – І це позитивна робота на майбутнє. Ті переваги, які пропонують в нашій територіальній громаді, однозначно мають зацікавити молодих спеціалістів переїхати саме сюди.

Від Author

Коментарі закриті.