Як відомо, відповідно до правок  до пункту 282.1.4  “Податкового кодексу України”, внесених народним депутатом України Антоном Яценком, відновлено земельний податок для дендропарків, згідно якого парк “Софіївка” платитиме у бюджет міста Умань близько 2-х мільйонів гривень. Антон Яценко на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав, що вважає це рішення правильним, повідомляє “infomist“.

“Такий великий туристичний центр, знаходиться на території Умані, а місто з цього НІЧОГО не має. Навіть, вдумайтесь, вхід для уманчан – платний.  Дорікати цій законодавчій ініціативі тим, що тепер у парку не буде можливості розвиватись – суцільна маячня. Бо перешкоджає цьому Іван Косенко, який фактично «прибрав до рук” Національний дендрологічний парк, бо займається махінаціями з «лівими» квитками, парковками, екскурсіями і саджанцями», -обурився Антон Яценко.

До речі, нардеп пообіцяв якнайшвидше відновити розслідування щодо незаконної діяльності Косенка.

“Дуже поважаю колектив «Софіївки”, збираюсь й надалі йому допомагати, і закликаю їх не ображатись, а розібратись у ситуації до кінця. Ці правки ні в якому разі не вплинуть ні на ваші посади, ні на ваші зарплати. Тим паче, більшість з фахівців, які працюють у парку – теж уманчани, і мають розуміти, що цей податок йде не у чиїсь кишені, а стане ще одним джерелом, яке приноситиме гроші у бюджет міста. А це не три копійки, а майже два мільйони гривень на рік», – зауважив нардеп.

Також Яценко попросив працівника “Софіївки” Анну Куземко, яка у соцмережах висловила нардепу претензії щодо правок у «Податковий кодекс України», не спекулювати на цій темі.

“В Умані живе більше 85-ти тисяч людей, і гроші, які зайдуть у бюджет міста від сплати податку, не будуть зайвими та підуть на благоустрій міста.А пану Косенку пропоную брати калькулятор і рахувати, скільки він тепер платитиме місту, а не складатиме собі у карман”, – написав Антон Яценко.

Зауважимо, нардеп  пообіцяв уманчанам і надалі боротись за безкоштовний для них вхід у дендропарк “Софіївка”.

Від Author

Коментарі закриті.