Із часу запровадження ініціативи про надання землі атовцям до сьогодні 2393 військовослужбовці й члени сімей загиблих воїнів уже отримали у власність наділи загальною площею 3699,71 га. Зокрема Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області видало 2251 наказ про затвердження документації із землеустрою та надання земельних ділянок у власність загальною площею 3 607 га. Із них: 396 земельних ділянок загальною площею 46,26 га – для ведення індивідуального садівництва, 1 855 земельних ділянок загальною площею 3560,74 га – для ведення особистого селянського господарства. До того ж 1760 цих наказів, або 78,2%, видано 2016 року.

Водночас органи місцевого самоврядування передали у власність 142 земельні ділянки загальною площею майже 92,71 га.

Усього виявили бажання отримати земельні ділянки в Черкаській області 7 633 учасники АТО. Надано 5 919 дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок загальною площею 9 450,57 га. Зокрема землевпорядна служба надала 5547 дозволів на загальну площу землі 9227,83 га.

Про проблеми, які виникають під час відведення землі учасникам АТО, доповів під час підсумкової наради Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області начальник управління землеустрою та охорони земель Євгеній Коломієць:

«Більшість атовців бажають отримати ділянки ріллі для ведення особистого селянського господарства в розмірі не менше двох гектарів. Вільних таких угідь на Черкащині майже не залишилося. Отримувати у власність пасовища, сіножаті, багаторічні насадження громадяни не хочуть. Водночас сільгоспвиробники не погоджуються на вилучення в них орендованих земель. Самі ж атовці відмовляються звертатися до орендарів по виділення їм ділянок. Дехто з учасників АТО помилково вважає, що цим має займатися землевпорядна служба».

Серед проблемних питань названо відмову сільських рад надавати землю атовцям із інших населених пунктів, бажання значної кількості учасників АТО мати землю в Черкасах або в найближчих до обласного центру селах, а також дехто відмовляється платити за розроблення землевпорядної документації.

За інформацією  Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області

Від Author

Коментарі закриті.