Головне управління статистики у Черкаській області повідомляє, що індекс споживчих цін у жовтні 2016 р. до попереднього місяця по Черкаській області становив 102,3%.

На споживчому ринку в жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1%. Найбільше (на 43,6%) подорожчали яйця. На 6–0,9% підвищилися ціни на масло, овочі, молоко та молочні продукти, сало, м’ясо птиці, рис, цукор. Водночас на 9,6–1,1% подешевшали фрукти, продукти переробки зернових, риба та продукти з риби, макаронні вироби та свинина.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 3,4%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 7,3% відбулося головним чином за рахунок підвищення тарифів на опалення на 51,8%, а також на водопостачання – на 12,6% та каналізацію – на 5,5%.

У сфері охорони здоров’я ціни підвищилися на 0,3%, що спричинено подорожчанням амбулаторних послуг (на 0,7%) та фармацевтичної продукції (на 0,3%).

Зростання цін на транспорт у цілому на 0,4% зумовлено насамперед подорожчанням палива та мастил на 1,3%. Разом з тим, подешевшали перевезення залізничним пасажирським транспортом на 5,3% та автомобілі – на 2,5%.

Ціни у сфері відпочинку та культури знизилися на 1,2%, що в першу чергу пов’язано зі здешевленням туристичних послуг на 3,9%. Крім того, аудіотехніка, фотоапаратура та обладнання для обробки інформації стали дешевшими на 1,9%.

Послуги ресторанів та готелів зросли в ціні на 2,5%.

Від Author

Коментарі закриті.