Три новостворені сільськогосподарські кооперативи області у рамках проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», що фінансується Європейськім Союзом, отримали обладнання для сушіння фруктів. Відповідні договори про його передачу в користування підписали днями в управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Фруктові сушарки отримали голови новостворених СОКів – «Нова кооп» (с. Івківці, Чигиринський район), «Суховій» (с. Шубині стави, Лисянський район) та «Красно гірський» (с. Антипівна, Золотоніський район). Члени цих кооперативів, відповідно до умов Проекту, пройшли навчання, розробили і затвердили Статут кооперативу та бізнес-план своєї діяльності, а також зареєстрували свою організацію відповідно до чинного законодавства.

– До цього часу в області конкретної підтримки кооперативам, що створювались, на жаль не було, – зазначив координатор проекту «Створення регіонального навчально-практичного центру розвитку багатофункціональних кооперативів», начальник управління АПР Ігор Колодка. – Лише завдяки реалізації цього Проекту новостворені кооперативи і їх ініціатори отримали реальну допомогу починаючи від проведення безкоштовних навчальних тренінгів й аж до надання конкретної матеріально-технічної допомоги.

Вітаючи членів нових кооперативів, заступник голови обласної ради Валентин Тарасенко підкреслив, що завданням влади є підтримка активних жителів у районах та селах Черкащини, які виявляють готовність працювати та виробляти якісну продукцію, а також залучати необхідні для розвитку інвестиції.

– Сьогодні ми з вами переконалися, що разом вирішувати спільні проблемні питання простіше й набагато ефективніше, – підкреслив Валентин Петрович. – Обласна рада, як партнер цього Проекту, й надалі зобов’язується підтримувати реалізацію передбачених заходів, в тому числі – фінансовою участю. Вірю, що наша спільна справа матиме успіх і подальшу перспективу для розвитку сільських територій.

За інформацією управління агропромислового розвитку облдержадміністрації

Від Author

Коментарі закриті.