Бухгалтерію Бучацького лісництва ДП «Канівський лісгосп» було під’єднано до мережі 3G інтернет. За допомогою цієї новації бучацькі лісівники матимуть змогу оперативно проводити обмін даними із центральною базою лісгоспу. Про це повідомляє прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як пояснив інженер з комп’ютерних мереж Канівського лісового господарства Анатолій Гирич, найближчими днями швидкісний 3G інтернет буде встановлено і в решті – чотирьох – підрозділах лісгоспу.

– Застосування сучасних технологій на службі лісового господарства – вимога часу і самого життя, – говорить директор ДП «Канівське лісове господарство» Едуард Симоненко. – Усе нове завжди спочатку видається складним і якимось надзвичайним, але коли технологія освоюється повністю, тоді є можливість порівняти старі методи і нові. І як правило, у виграші – новації. До прикладу. З минулого року бухгалтерія нашого держлісгоспу повністю працює з комп’ютерним забезпеченням на базі платформи «Бухгалтерія 1С:Підприємство 8.2». Освоївши цю програму, бухгалтери задоволені її роботою, а також тим, що вона поєднана із електронним обліком деревини. А це, в свою чергу, дає можливість максимально оперативно опрацьовувати всю інформацію не лише по центральній базі, а й контролювати, отримувати та обробляти інформацію щодо приймання, переміщення та реалізації лісопродукції безпосередньо по кожному підрозділу в момент здійснення операції на місці. Для безперебійної роботи системи та облаштування центрального сервера лісгоспу закуплено спеціальне обладнання. За його допомогою буде максимально прискорено процес обробки та систематизації електронного документообігу.

Ще одна новація, що її запроваджено на підприємстві на вимогу закону України «Про державні закупівлі», – використання в роботі системи управління закупівель АРS-Тender – теж приносить свої позитивні результати. За її допомогою підприємство повністю перейшло на закупівлю пально-мастильних матеріалів, запасних частин, оргтехніки, різного обладнання та устаткування, канцтоварів тощо в форматі електронних торгів. Позитивним моментом цієї новації є прозорість у використанні коштів підприємства, що належить до сфери державного підпорядкування. Адже це дозволяє обирати найвигідніші умови при визначенні продавця та оптимальну вартість того чи іншого предмету закупівлі, а також економить час на процес закупки та переговорів.


Від Author

Коментарі закриті.