У кількох районах області виникла проблема із соціальними працівниками. Вони або взагалі відсутні, або ж у цій сфері працює 1-2 людини. Під час координаційної наради в облдержадміністрації Юрій Ткаченко закликав вирішити це питання на місцевому рівні. Про це повідомляє інтернет-ресурс infomist.ck.ua 

– Сьогодні як ніколи є потреба у соціальних працівниках, які здатні прийти на допомогу , коли цього потребує. В складних життєвих обставинах перебувають і сім’ї загиблих учасників АТО, учасників Революції Гідності та внутрішньо переміщені особи. Всі вони потребують системної підтримки держави, створення сприятливого життєвого середовища, – розповів Ткаченко.

Під час наради в ОДА заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Березовська повідомила, що на обліку в центрі перебуває понад 6 тисяч сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

– Станом на 25 лютого фахівцями соціальних служб визначено потреби 3017 сімей учасників АТО. В ході роботи  родини отримали психологічну допомогу, сприяння в оформленні пільг на плату житлово-комунальних послуг та оформленні інших документів. Задовольнялися звернення щодо працевлаштування, оздоровлення дітей, влаштування у навчальні заклади тощо. У результаті задоволено потреби 1350 сімей. У більшості районів роботи з учасниками сімей АТО проводяться на належному рівні, – повідомила Березовська.

Однак, за її словами, недостатній рівень забезпечення соціальними послугами у  Золотоніському, Христинівському та Смілянському районах. Це центри, у яких або взагалі відсутні працівники соцслужб, або працює 1-2 людини.

Представники цих районів на нараді запевнили голову ОДА, що нині питання із працівниками у цій сфері вирішується. Також Юрія Ткаченка зацікавило питання фінансування працівників соцсфери.

Як повідомила Людмила Березовська, у Києві пройшли навчання 42 працівники соціальної служби із залученням міжнародних донорів, а перейнятим у столиці досвідом соцпрацівники з Черкащини ділилися вже з колегами в області. Щоб влаштувати на обласному рівні додаткові тренінги необхідно 10 тисяч гривень. Ткаченко зауважив, що незабаром будуть вноситися зміни до бюджету, тому потрібно подати пропозиції, які посприятимуть у вирішенні питання із побудовою ефективної системи соцпрацівриків.

– Треба з’ясувати, як мотивувати соціальних працівників. Який ефект ми отримаємо в результаті. Зрозуміло ж, що якщо у них мінімальна зарплата – то мінімальний і результат. Або вирішується це питання на місцевому рівні, або потім на державному, – сказав Ткаченко.

Також він порадив залучати до соціальної роботи представників психологів військового комісаріату, держслужби з надзвичайних ситуацій, учасників АТО тощо.

Від Author

Коментарі закриті.