Кластерну модель розвитку деревообробної та лісогосподарської галузей обговорили підприємці Черкащини. За їх ініціативи відбулася зустріч представників «Українського агентства кластерного розвитку КЛАСТ-ЮЕЙ», обласної влади та народних депутатів України. Про це повідомляє сайт rosmedia.com.ua.

Кластер – це добровільне об’єднання підприємницьких структур конкретної галузі економіки. Вони співпрацюють із науковими установами, громадськими організаціями та органами місцевої влади на чітко визначеній території, аби підвищити конкурентоздатность власної продукції і сприяти економічному розвитку регіону. На сьогоднішній день однією з основних переваг кластерного підходу в економічному розвитку є збереження частки ринку і виживання самого підприємства в умовах кризи. Переконалися у цьому черкаські підприємці на прикладі нещодавно створеного кластеру на Житомирщині та зініціювали запровадження такої моделі в нашому регіоні.
З 2016 року Україна вперше має можливість залучати кошти ЄС на підтримку кластерних ініціатив. Бенефіціарами цих коштів мають стати українські кластерні бізнес об’єднання.
Підтримав ініціативу створення кластеру на Черкащині і народний депутат України Микола Томенко. Він вважає, що це дозволить місцевим підприємцям відновити деревообробну галузь і вийти на принципово новий рівень ведення бізнесу. Верховна Рада вже почала підготовку законодавчої бази – запевнив нардеп. Так, у липні Президент підписав закон про мораторій на експорт лісу у необробленому вигляді. Крім того, нардепи підготували ще кілька законопроектів, які спростять процедуру завезення в Україну деревообробного обладнання.

Від Author 2

Коментарі закриті.