Під час презентації проекту закону «Про молодь» його ініціатор народний депутат України від ВО «Батьківщина» Іван Крулько, відповідаючи на запитання викладачів Черкаського Національного університету ім. Б. Хмельницького про зменшення кількості місць на держзамовлення,зауважив, що цей закон не включатиме в себе питань, які стосуються освіти.

Натомість депутат наголосив, що держава повинна сприяти отриманню студентом вищої чи профтехосвіти.

«Якщо держава хоче дати молодій людині хорошу освіту, вона повинна їй дати не безкоштовну освіту, а – кошти на здобуття якісної освіти. Тому принцип «гроші ходять за студентом»–це той принцип, який повинен бути реалізований в законі «Про вищу освіту», – коментує Іван Крулько.

За словами Івана Крулька, завдяки цій системі не лише студент буде зацікавлений у виборі університету, але й заклад проявить інтерес до студента. Бо держава надаватиме кошти студенту, які будуть перераховані в університет. І тоді заклад отримає не лише хорошого студента, але й гроші, якими розпоряджатиметься вуз.

«Я вірю в цю концепцію. На мою думку, вона ефективна. Але це предмет іншого закону. Я буду брати участь у голосуванні за закон «Про вищу освіту», і я буду відстоювати цю концепцію»,– зауважив Іван Крулько.

Підготувала: Олена Павловська

Від Author 2

Коментарі закриті.