Маньківський, Звенигородський, Лисянський, Шполянський, Катеринопільський, Кам’янський, Драбівський, Смілянський, Чигиринський, Монастирищенський та Канівський – учасники ІІІ фази проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Тут до 2018 року запланували реалізувати мінімум 40 мікропроектів на загальну суму майже 15 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Нині у цих районах уже реалізується 22 мікропроекти громад на загальну суму понад 7 млн грн., з яких 5,5 млн грн. надали ЄС/ПРООН. Мікропроекти ІІІ фази спрямовані на реконструкцію вуличного освітлення, відновлення водопроводів, впровадження енергозберігаючих заходів навчальних закладах, ремонт ФАПів, охорону навколишнього природного середовища чи створення багатофункціональних сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

У ІІІ фазі проект впроваджується на умовах співфінансування. Від ЄС/ПРООН для Черкаської області в рамках проекту орієнтовно виділять 500 тис дол. США. Всі ніші витрати мають покрити за рахунок коштів районних, сільських та обласного бюджетів, а також громад.

– Головною метою проекту, який діє на Черкащині з 2008 року, є залучення сільських громад до участі у визначенні та розв’язанні  критичних проблем своїх територій, – говорить директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік. – Основне досягнення, яке отримали громади за час реалізації першої та другої фаз проекту в області – це розуміння того, що власними силами можна змінити життя на краще. Не пасивне очікування, а активна громадська позиція та безпосередня участь кожного, стають основою позитивних змін у житті.

Від Author

Коментарі закриті.