Першого місяця весни Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області планує продати на земельних торгах права оренди
31 земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів). Загальна площа цих наділів становить 546,9 га.

Найбільше виставлених на торги ділянок у Канівському районі – 10, загальна площа яких 225 га. А також продаватимуть права оренди землі в Золотоніському – 9 ділянок (разом 164,4 га) та по 6 ділянок у Жашківському (75,6 га) і Черкаському (81,9 га) районах.

«Середня ставка вартості прав користування земельними ділянками, які торік продали на аукціонах, становила 9 відсотків від нормативної грошової оцінки земель. Це значно збільшило надходження в місцеві бюджети. Тепер часто ті голови сільських рад, котрі були категорично проти земельних торгів, просять ще визначити ділянки, права оренди на які можна продати на аукціонах», – зазначив в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Дмитро Мироненко.

Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, площі та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру в розділі «Земельні торги».

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Від Author

Коментарі закриті.