З початку року на сьогодні платники Черкаської області перерахували до бюджету 162,8 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Про це кореспонденту сайту “Економіка Сьогодення” повідомили у головному управлінні ДФС у Черкаській області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2016 року єдиний внесок справляється за ставкою 22% до бази нарахування на фонд оплати праці. Утримання внеску із заробітної плати працівника тепер не проводиться. Максимальна величина бази нарахування єдиного внеску становить 34450 грн. (25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб), мінімальна – 1378 грн. У разі, якщо база нарахування внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску. При нарахуванні заробітної плати (доходів) фізичним особам з джерел не за основним місцем роботи ставка єдиного внеску 22 відс. застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від розміру зарплати. Минулого року розмір єдиного внеску розраховувався відповідно класу професійного ризику виробництва (від 36,76 до 49,7 відс. до бази нарахування на фонд оплати праці. Із заробітної плати працівника внесок до 1 січня 2016 року утримувався у розмірі від 3,6 до 6,1 відс., а для виплат по договорах цивільно-правового характеру – 2,6%.

Щодо перехідних виплат. Єдиний внесок на суми перехідних лікарняних за період 2015 року, нарахованих платником у січні 2016 року, обчислюється виходячи з розміру єдиного внеску, що діє на день нарахування (обчислення, визначення) заробітної плати (доходу), на яку відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» нараховується єдиний внесок у розмірі 22 відсотки. Перехідні відпускні, нараховані у 2015 році за період, який припадає на січень 2016 року, перерахунку не підлягають.

 

 

 

 

 

 

Від admin

Коментарі закриті.