Суд не повернув Черкаській міській раді 0,3 га рекреаційних земель через сплив позовної давності. Про це свідчить рішення Соснівського райсуду м.Черкаси від 21 грудня. У 2006 році Черкаська міськрада безоплатно віддала у власність Галини Криворучко, Тетяни Ганчук і Надії Уткіної ділянки по 0,1 га для будівництва і обслуговування жилих будинків по вул.Золотоніській у Черкасах.

Надалі ці ділянки через Ірину Сініцину та Андрія Ганчука були перепродані Наталії Миколаївні Кравченко. Людина з таким ПІБ очолює департамент фінансів Черкаської облдержадміністрації.

Суд дійшов висновку, що земля була виділена з порушенням, оскільки міська рада фактично змінила цільове призначення ділянок рекреаційного призначення на приватну житлову забудову. Хоча це лісопаркова зона загального користування, яка не підлягає передачі у приватну власність.

Більше того, при виділенні ділянок не розроблялося містобудівне обґрунтування. Крім того, проекти землеустрою не пройшли погодження державного природоохоронного органу, а ґрунтуються виключно на висновках відділу екології та раціонального природокористування виконкому міськради.

Оскільки прокуратурі було відомо про це порушення ще у 2006 році суд відмовився витребувати 0,3 га з незаконного володіння Кравченко через сплив позовної давності.

Нагадаємо, у 2006 році Черкаська міськрада погодила безоплатне виділення ділянок під забудову між вулицями Золотоніською, Грузиненка, Ціолковського та Мініна і Пожарського (мікрорайон «Соснівка»). Загалом йдеться про 8,79 га лісопаркової зони неподалік від р. Дніпро.

Зауважимо, що неподалік, по вул. Грузиненка, 7/2, брат голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка Радислав Ткаченко на ділянці площею 0,49 га зводить пансіонат сімейного типу. Він став власником цього незавершеного будівництвом пансіонату за рішенням суду 2009 року.

Про це повідомляє “Наші гроші“.

Від Author

Коментарі закриті.