Мешканець Черкас, пенсіонер Володимир Гончаренко навіть подумати не міг, що квартира, в якій він з дружиною проживає понад 30 років і була свого часу ними приватизована, може перебувати у власності іншої людини. Та лист №5126 від 23.12.2015 року від Придніпровської служби утримання будинків Черкаської міської ради свідчить, що його помешкання за адресою вул.Смілянська, 1, кв.4 належить гр.Березань І.І.

Як повідомив кореспонденту сайту “Економіка Сьогодення” Володимир Гончаренко, вище названий лист надійшов від Придніпровської СУБ йому у відповідь на запит про нелегальну прибудову на першому поверсі їхнього будинку у квартирі №1, проти якої протестують мешканці.

У листі, зокрема вказано, що “Гр.Березань І.І. було надано витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності та технічний паспорт на приміщення за адресою м.Черкаси, вул.Смілянська, 1, кв.4. Згідно наданих документів було встановлено, що власником даного приміщення та добудови є вищезазначена особа”.

Зрозуміло, що повідомлення СУБ про те, що квартира за Державним реєстром належить іншому власнику, сім”ю Гончаренків просто шокувало. Уже наступного після одержання листа дня вони поспішили до СУБу, аби встановити істину. Однак комунальники, як виявилося, такі питання важливими не вважають.

– Керівник СУБ Старіков кричав нам, що ми прийшли не в прийомний день, а все, що написано у листі правильно і він може підписатися під кожним словом, за що й відповідає, – розповів Володимир Андрійович. – Нас по-суті виставили з кабінету. А працівник юридичного відділу, який є відповідальним за підготовку листа, недбало кинув нам у відповідь, що то технічна помилка…

Та, не зважаючи на так звану технічну помилку, у Придніпровській СУБ виправити її не поспішають. Натомість послали пенсіонерів шукати правди у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Навіщо ганяти 77-річних пенсіонерів по різним інстанціям, якщо це технічна посилка СУБ, не зрозуміло. Якщо ж це помилка перенесена з інших документів, то принаймні потрібно було б в цьому розібратися. Не зрозуміло й те, чому у керівника СУБ, який посилається на свою зайнятість, не знайшлося часу дати вказівки комусь із підлеглих вислухати людей такого поважного віку і не відправляти їх “на завтра”. Адже пенсіонери приїхали не з власного бажання прогулятися приміщеннями СУБ.

Та схоже, директор КП “Придніпровська СУБ” Василь Старіков навіть не вник у суть проблеми, з якою навідалися старенькі. Адже на запитання кореспондента Економіки Сьогодення, як могла статися помилка, що стосується права власності на житло, Василь Іванович почав розповідати про те, що прибудова під стоматологічний кабінет у будинку по вул.Смілянській, 1 є законною. Врешті, зрозумівши про, що йде мова, Василь Іванович сказав, що такого бути не може і назначив пенсіонерам зустріч на 29 січня на 15-00.

У цій ситуації дивує і рівень компетенції юриста Придніпровської СУБ Кравця І.В., який готував листа. Адже з його тлумачення виходить, що мешканці кв.4 по вул.Смілянська, 1 скаржаться самі на себе. Так, у листі вказано адресу скаржника Гончаренка В.А. – вул.Смілянська, 4, кв.1 і адреса, за якою здійснюється прибудова – вул.Смілянська, 1, кв.4. Тобто – власники четвертої квартири самі прибудовують і самі скаржаться на незаконну прибудову. Більше того, прибудовують стоматологічний кабінет, як видно з листа, у повітрі, точніше – до другого поверху, оскільки 4-та квартира у цьому будинку знаходиться саме на цьому поверсі.

Звісно, можна казати, що кожна людина може зробити помилку. Однак чиновник, який її допустив, повинен цю помилку і виправити, а не робити її проблемою для інших. Натомість юристи Придніпровської СУБ навіть не поспішили захистити свою репутацію, оскільки це могла бути помилка у документах власника прибудови. Тож сім”я Гончаренків самотужки з”ясовує, як так сталося, що їхня квартира за повідомленням юриста СУБ є власністю іншої людини.

І на сам кінець, коли вже комунальні служби зрозуміють, що це мешканці будинків їх утримують за власні кошти, а не навпаки. І потрібно хоч трохи зважати на їхні скарги та вимоги.

Чим закінчиться ця історія Економіка Сьогодення згодом повідомить.

 

Від admin

Коментарі закриті.