На виконання плану всебічних перевірок на 2014 рік територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Черкаській області проведено перевірку ТОВ «Уманський гранкар’єр», під час якої виявлено 47 порушень нормативних документів з охорони праці та охорони надр.

Як повідомили у прес-службі територіального управління, на підприємстві не було здійснено перегляд  робочого проекту  «Доробки Уманським кар’єроуправлінням Звірківського родовища граніту  в Уманському районі Черкаської області» в зв’язку з перерахунком  запасів корисних копалин. Також не було складено план ліквідації  аварій, не створена добровільна допоміжна гірничорятувальна команда.

Крім цього, з органами Держгірпромнагляду не були погоджені зміни плану розвитку гірничих робіт на 2014 р., а при проведенні гірничих робіт допущено відставання по розкриву корисних  копалин та інше.

Враховуючи виявлені порушення нормативних документів, державними інспекторами складено акти та приписи. Притягнуто до адміністративної відповідальності п’ять посадових осіб.

За результатами проведеної перевірки проведено підсумкову нараду за участю посадових осіб територіального управління та працівників підприємства.

Керівництву підприємства запропоновано розробити заходи щодо усунення у визначені терміни виявлених порушень та недопущення в подальшому порушень вимог законодавчих і нормативних документів.

Довідка: ТОВ «Уманський гранкар’єр» складається з гірничого цеху, дробарно-сортувального цеху, автотранспортного цеху та ремонтно-механічної майстерні.

Основною діяльністю товариства є розробка Звірківського родовища гранітів з метою виробництва щебеневої продукції. Родовище розробляється з 1960 року і на даний час площа діючого кар’єру складає 12 га.

Проектна потужність щебеневого заводу – 112 тис. м3 щебеня на рік.

Від admin

Коментарі закриті.