Починаючи з 2011 року господарства Катеринопільськогоу району поступово нарощують виробництво тваринницької продукції. Про це повідомив заступник голови райдержадміністрації з питань агропромислового розвитку Олександр Перехрест на нараді з питання стану розвитку АПК в районі.

Виробництво м’яса складає 127,5%, молока – 107,4%, поголів’я ВРХ – 104%, свиней – 130% до аналогічного періоду минулого року.

 – Звичайно, в абсолютних показниках наші результати доволі скромні, особливо якщо їх порівнювати з показниками інших районів. Але позитивні зрушення є, – сказав Олександр Перехрест. – Великою підтримкою у відродженні галузі є державні програми. Для прикладу в 2012 році жителі району отримали 540 тис. грн. дотації за молодняк ВРХ, а в цьому році – 390 (516,2) тис.грн.

Успішно в районі реалізується програма підтримки особистих господарств, шляхом безкоштовної передачі нетелів жителям району. В поточному році їх вручено 25-и родинам. На виконання цієї програми в районному бюджеті було передбачено 210 тис.грн. Вдалося досягти таких результатів завдяки наполегливій, щоденній праці сільгосппідприємств, впровадженню новітніх технологій, значним інвестиціям, тісній взаємодії влади і аграрного бізнесу, повідомляють у Катеринопільській райдержадміністрації.

Від admin

Коментарі закриті.