У середу, 30 жовтня, виконавчий комітет підтримав зміни до міського бюджету, пов’язані зі збільшенням дохідної частини міського бюджету на суму офіційних трансфертів з обласного та державного бюджетів, повідомляє прес-служба виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган розповіла, що цим рішенням виділено 127 тисяч гривень на допомогу з догляду за інвалідами психічного розвитку. Також 18,8 мільйонів гривень додаткової дотації надійшло на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ. З них виконкомом здійснено розподіл цих коштів: у сумі 13,8 мільйонів гривень – на заробітну плату працівникам охорони здоров’я та 5 мільйонів – працівникам освіти.

Крім цього, було виділено фінансування для забезпечення заробітної плати у листопаді цього року у межах ресурсу апарату управління міської ради, департаменту освіти та гуманітарної політики, департаменту економіки (на виконання рішення суду щодо виплати компенсації за незаконне звільнення з роботи колишнім міським головою Сергієм Одаричем начальника управління економіки Черкаського міськвиконкому Валентини Мироненко).

З незначними уточненнями і у межах ресурсу підтримано перерозподіл видатків з об’єктів бюджету розвитку, зокрема, 1,2 млн. грн. з «колеса огляду» вирішено спрямувати на ремонт покрівель закладів освіти.

Члени виконкому підтримали й виділення 84 тисяч гривень на капітальний ремонт входу в міську дитячу поліклініку №2 (по вулиці Вербовецького), запропоноване депутатами після виїзду ними на місце огляду цього об’єкту.

Також члени виконкому взяли до уваги показники виконання доходної частини бюджету.

Довідка: Відповідно до уточнених планових призначень на 2013 рік було передбачено отримати 1 137 160,5 тис. грн. надходжень, з них до загального фонду – 929 355,3 тис. грн. (в т.ч. податкові та неподаткові надходження – 554 621, 6 тис. грн., дотації з державного та обласного бюджету – 50 903,7 тис. грн., субвенції – 323 830 тис. грн.), до спеціального фонду – 207 805, 2 тис. грн., у тому числі – бюджет розвитку – 131 066,3 тис. грн.

Фактично, за 9 місяців цього року, до бюджету надійшло 743 885 тис. грн., або 65,4 відсотка до плану на нинішній рік та 96,4 відсотка до плану за 9 місяців цього року.

Розрахункові показники Міністерства фінансів України по доходах, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів за 9 місяців 2013 року, виконано на 89,8 відсотка, недоотримано до плану 30 948,2 тис. грн.

До спеціального фонду надійшло 128 298,3 тис. грн., або 61,7 відсотка до плану на рік.

Надходження до міського бюджету (з офіційними трансфертами) за 9 місяців нинішнього року зменшились на 22849,4 тис. грн. або на 3,0 відсотки, порівняно до відповідного періоду минулого року. Зменшення надходжень, зокрема, пояснюється завершенням розрахунків, які надходили до міської казни від продажу земель несільськогосподарського призначення.

 

Від admin

Коментарі закриті.